Ben jij doof of slechthorend en heb je een baan of zoek je werk? En ben je benieuwd hoe je het beste kunt communiceren op het werk met je collega’s en leidinggevenden? Er zijn heel veel verschillende communicatiemogelijkheden. Wat zijn die allemaal, en hoe pakken andere doven en slechthorenden het aan?

Grow2work organiseert donderdag 9 juni weer een bijeenkomst! Ditmaal met het thema ‘communicatie op de werkvloer’.

Er zijn twee ervaringsverhalen van een dove en een slechthorende persoon: Lieke van Schooten en Ed Weemaes. Hoe pakken zij het aan qua communicatie op het werk, waar lopen ze tegenaan en wat zijn hun oplossingen? Welke tips hebben zij voor jou? Kom het zien!
Daarna is er een presentatie door Tolknet over het inzetten van schrijftolken en tolken NmG/NGT. Waar moet je rekening mee houden? Tot slot vertelt Margret de Roo, jobcoach bij Potenco wat zij in de praktijk ziet gebeuren aan communicatie-knelpunten en wat de mogelijkheden zijn om een goed met je collega’s en samenwerkingspartners te kunnen communiceren.

Het hele programma is interactief, er is volop de ruimte om vragen te stellen, en we hebben ook een korte discussie. Na afloop is er een gezellige borrel. De bijeenkomst is gratis!

Heb jij zin om andere Grow2work communityleden eens in het echt te ontmoeten en een leuke en informatieve avond te beleven? Meld je dan gauw aan! Stuur een e-mail naar roos [ A ] grow2work.nl met daarin of je doof of slechthorend bent en je leeftijd.

Datum: donderdag 9 juni 2016
Tijd: van 18:30-21:00 (daarna borrel)
Locatie: DOC (SWDA), Stadhouderskade 89, Amsterdam. Goed bereikbaar met tram 16 of 24 vanuit Amsterdam Centraal station (halte stadhouderskade, en dan 4 minuten lopen).
Kosten? Gratis!

Zie ook het Facebookevenement

Programma:
18:30 Inloop
18:45 Inleiding Grow2work
19:00 Ervaringsverhaal 1 – Lieke van Schooten (doof)
19:15 Ervaringsverhaal 2 – Ed Weemaes (slechthorend)
19:30 Korte discussie aan de hand van een aantal stellingen
19:50 pauze
20:00 Tolknet: communiceren op de werkvloer met inzet van tolken – Eelco de Boer
20:30 Potenco: tips voor een goede communicatie! – Margret de Roo
21:00 Afsluiting en start borrel